DUEN nyt

27 november 2015

DUENs virke fra sommeren 2015 og til nu

Sommer Camp 2015

DUENs sommertur blev i år tilbragt på Orkesterefterskolen i Holstebro, på Engelsholm ved Vejle, og i København. Vi havde selskab af dygtige blæsere for at kunne opføre Mozart og Haydn symfonier. Desuden gæstede celloprofessor Henrik Brendstrup fra Det Jyske Musikkonservatorium DUEN som solist.

Vi havde debut med vores helt nye tiltag, nemlig deltagelsen af 7 helt unge strygertalenter i vores nye Junior Sommer Camp. De kom til Holstebro og boede sammen med DUEN i to dage og spillede med i ensemblet på udvalgte værker. De unge strygere fik hjælp til orkesterstemmerne, undervisning af hver deres DUEN-musiker og det hele blev afsluttet med en koncert i Orkestersalen i Holstebro. Det var en stor succes både for strygertalenterne, som lovede at komme igen til næste sommer, men også for DUENs medlemmer der oplevede en glæde i at fungere som personlige mentorer. Det er vores ønske at sætte et stærkt præg på den musikalske strygerfødekæde med denne nye Junior Sommer Camp, og vi planlægger at gennemføre et lignende forløb næste sommer.

Samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium og Strygere i Midten

I sensommeren var DUEN med i DJMs spændende Stryger Camp, støttet af Strygere i Midten, hvor vi spillede vores sommerprogram i Symfonisk Sal i Aarhus Musikhus. Her deltog strygere fra Aarhus Musikskole, og Morten holdt en fantastisk workshop for de unge, sammen med DUEN. Det er herligt at se de yngste strygertalenters glæde ved at blive løftet i deres musikalske forståelse, og hvordan iveren efter at nå endnu længere på deres instrumenter lyser ud af dem.

Klassiske Dage og Den Jyske Sangskole

I efteråret var DUEN igen med til den succesfulde festival, Klassiske Dage, i Holstebro, denne gang med et overvejende nordisk program og Andreas Brantelid som forrygende cellosolist. Programmet blev optaget og sendt i DR P2.

Ligesom sidste år spillede vi igen to allehelgenskoncerter i samarbejde med Den Jyske Sangskole, i år gjaldt det Faurés Requiem. Begge dele snart traditioner som vi holder meget af at være en del af.

CD indspilning ”Nordic Light – Nordic Sound”

Vores længe ventede CD, ”Nordic Light – Nordic Sound”, er nu endelig ved at være færdig produceret. Af forskellige tekniske årsager er processen desværre trukket ud, og den kan først udkomme i det nye år. Men vi lover at resultatet bliver fantastisk.

Kirkeministerens Julekoncert

Du kan nå at høre DUEN en sidste gang inden året går på hæld, for orkestret spiller i Holmens Kirke den 2. december kl. 16.30 til Kirkeministerens Julekoncert. Vi spiller sammen med Holmens Kantori, DR Spirekoret og Andreas Brantelid. Det er en traditionsrig julekoncert, og et virkelig fornemt sted at vise flaget.

En god nyhed om økonomien:

Her i de ellers noget triste sparetider for dansk musikliv kan vi glæde os over at DUEN netop har fået tildelt donationer fra Statens Kunstfond, Oticon Fonden og Augustinus Fonden. De generelle nedskæringer i musiklivet får alle aktører til at kæmpe i endnu højere grad om støtte fra de samme fonde, derfor er der så meget desto mere at glæde sig over når det lykkes.

Til slut er der bare at sige tak fordi du læste med, og velkommen til DUENs koncerter og aktiviteter i 2016! Sæt allerede nu kryds i kalenderen, og glæd dig til en herlig sommeraften når vi spiller i Tivolis Koncertsal den 18. august ☺

På genhør!

Leave a Reply

Serenade For Strings Op. 48 1. Pezzo In Forma Di Sonatina // Det danske Ungdomsensemble
  1. Serenade For Strings Op. 48 1. Pezzo In Forma Di Sonatina // Det danske Ungdomsensemble
  2. 3 Grieg Holberg Suite Sarabande // Det danske Ungdomsensemble
  3. 2 Grieg Holberg Suite Præludium // Det danske Ungdomsensemble
  4. 1 Sibelius Andante Festivo // Det danske Ungdomsensemble
  5. 8 Beethoven Symfoni nr. 7 – 4. sats // Det danske Ungdomsensemble
  6. 7 Beethoven symfoni nr. 7 – 3. sats // Det danske Ungdomsensemble
  7. 6 Beethoven Symfoni nr. 7 – 2. sats // Det danske Ungdomsensemble
  8. 5 Beethoven Symfoni nr. 7 – 1. sats // Det danske Ungdomsensemble