Aktiviteter

Date : 10 / dec / 2022
Time : 19:30
Address : Unter den Linden 3 Berlin

Die Harmonielehre Akt 1 – Akt 5 von Novoflot und Arnold Schönberg

Kronprinzenpalais

DUEN tager igen til Berlin for at samarbejde med det tyske operakompagni Novoflot. Denne gang gælder det opsætningen af noget helt nyt, nemlig “Die Harmonielehre Akt 1 – Akt 5 von Novoflot und Arnold Schönberg”. Novoflot skriver selv om produktionen:

Kort før årsskiftet 2022 startede Berlins Operakompagni Novoflot festlighederne for et særligt jubilæum: 70 år efter hans død frigives rettighederne til Arnold Schönbergs værk. Hvad betyder dette? Nu tilhører det os alle! En dejlig anledning til at gøre flere ting på en gang.

For det første at rulle den røde løber ud til en storslået jubilæumsfest på Kronprinspaladset i Berlin.
For det andet, at flytte den Wien-komponistens værker fra stavparketgulvene til den sorte is, for nogle få pragtfulde dobbelte Rittbergers i den spejlende kanon (“Crab Canon”).
Og for det tredje, i anledning af de nuværende frihedsrettigheder af “Oplyst nat”, “Pierrot lunaire”) og så videre, at spørge om frihedsrettigheders oprindelse og dermed om intellektuel ejendoms glans og elendighed.
For meget af det gode? Måske! Men antallet af sådanne projekter ville ikke have fået den wienske klang-systemiker og forfatter til “The Theory of Harmony” til at hæve sine øjenbryn. Hans længsel efter at oversvømme al fremtidig musik med luft fra andre planeter var for stærkt.

Dette gælder nu også for artisterne i Novoflot, som, der hvor kulturarven næsten overalt stadig hænger pænt indenfor rammen (Unter den Linden!), omarrangerer nogle alt for velkendte tolvtonerækker og udfører dem med det samme! I det smukkeste sammenstød af “Jacob’s Ladders, Hanging Gardens and Foliage of the Heart”, leder de efter opmuntrende og lovende muligheder for kunstproduktion i tider med voldelig disharmoni.

Finder de det, de leder efter? Det står skrevet i stjernerne. Man kan kun ønske dem én ting: en virkelig god “…Hand of Fate”.

Tchaikovsky: Serenade For Strings, Op. 48 – 1. Pezzo In Forma Di Sonatina // Det danske Ungdomsensemble
  1. Tchaikovsky: Serenade For Strings, Op. 48 – 1. Pezzo In Forma Di Sonatina // Det danske Ungdomsensemble
  2. Grieg: Holberg Suite – 4. Sarabande // Det danske Ungdomsensemble
  3. Grieg: Holberg Suite – 1. Præludium // Det danske Ungdomsensemble
  4. Sibelius: Andante Festivo // Det danske Ungdomsensemble
  5. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 4. sats // Det danske Ungdomsensemble
  6. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 3. sats // Det danske Ungdomsensemble
  7. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 2. sats // Det danske Ungdomsensemble
  8. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 1. sats // Det danske Ungdomsensemble