Aktiviteter

Date : 7 / jun / 2018
Time : 19.30

Koncert

Sct. Thomas Kirke, Frederiksberg

DUEN indleder sommeren med koncerter i Ordrup Kirke og Sct. Thomas Kirke på Frederiksberg. Programmet byder på engelsk strygermusik, herunder Elgars fantastiske Strygerserenade og Warlocks Capriol Suite, samt Poulencs orgelkoncert med Dan Kær Nielsen som solist. Sidstnævnte hører efterhånden til i ensemblets kernerepertoire, men alligevel bliver koncerten i Ordrup DUENs Sjællandspremiere med denne Orgelkoncert!

 

Programmerne indeholder interessante sigtelinjer: De to kirker er begge opført i slutningen af 1800-tallet, Ordrup i 1878 og Sct. Thomas i 1898, i tidens historiserende arkitektur, der her særligt er romansk inspireret. Tidsmæssigt ligger deres opførelse tæt på Elgars Strygerserenade fra 1892, Warlocks Suite fra 1926 og Poulencs Orgelkoncert der fik premiere i 1938. Men ydermere er der inspirerende paralleller i den historiske tilgang til musik og arkitektur; Poulencs Orgelkoncert blev til efter grundige studier af Bach og Buxtehudes orgelmusik og kan ses som en form for neobarok, mens Warlocks Suite består af komponistens eget bud på en samling renæssancedanse. I et program bestående af musik der umiddelbart spænder sølle 46 år af musikhistorien findes med andre ord 900 års kulturhistorie; fra kirkernes romanske udtryk over Warlocks renæssance og Poulencs neobarok helt frem til Elgars romantik.

 

Vi ser frem til sammen med vores publikum at fordybe os i engelsk elegance og fransk finesse i de tidlige sommeraftener.

Tchaikovsky: Serenade For Strings, Op. 48 – 1. Pezzo In Forma Di Sonatina // Det danske Ungdomsensemble
  1. Tchaikovsky: Serenade For Strings, Op. 48 – 1. Pezzo In Forma Di Sonatina // Det danske Ungdomsensemble
  2. Grieg: Holberg Suite – 4. Sarabande // Det danske Ungdomsensemble
  3. Grieg: Holberg Suite – 1. Præludium // Det danske Ungdomsensemble
  4. Sibelius: Andante Festivo // Det danske Ungdomsensemble
  5. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 4. sats // Det danske Ungdomsensemble
  6. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 3. sats // Det danske Ungdomsensemble
  7. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 2. sats // Det danske Ungdomsensemble
  8. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 1. sats // Det danske Ungdomsensemble