Aktiviteter

Date : 25 / feb / 2018
Time : 16:00
Address : Vestermarken 2, 3060 Espergærde

Koncert med DUEN og Jonas Frølund

Espergærde Musikforening - Mørdrup Kirke

DUEN vender tilbage til Mørdrup Kirke med et stort program bestående af Metamorfoser af Richard Strauss og Nielsens Klarinetkoncert. Vi er stolte over at kunne hente Jonas Lyskjær Frølund ind fra studierne i Paris til at være solist i Nielsen. Strauss’ værk er derudover et af de helt centrale for strygeorkester og temaet, “forvandlinger”, et der har fascineret menneskeheden mindst siden Ovid. Vi glæder os til at være i så godt et selskab, kun yderligere forbedret med Espergærde Musikforenings veloplagte publikum, naturligvis!

Entré: 100 kr / Unge under 25 år gratis

Jonas Lyskjær Frølund (02-04-1996) startede i 2007 gennem Roskilde Musiske Skole med at spille klarinet i en alder af 10 år. Senere kom han på MGK på Sankt Annæ Gymnasium og havde i den forbindelse soloklarinettist i Det Kongelige Kapel John kruse som lærer. Fra august 2015 til juni 2017 studerede Jonas på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) med Det Kongelige Kapels anden soloklarinettist Lee Morgan som lærer. I september 2017 begyndte Jonas på den treårige uddannelse 1er cycle supérieur de Clarinette ved Conservatoire National Supérieur de Musique, hvor hans hovedfagslærer er soloklarinettist i Orchestre de Paris, Pascal Moragues. Yderligere har han modtaget undervisning af og været til masterclass med nogle af verdens førende klarinettister og klarinetpædagoger, heriblandt Yehuda Gilad, Martin Fröst og Andreas Sundén.

Gennem årene har Jonas vundet priser ved bl.a. klarinetkonkurrencen ’XIV Concorso Internazionale di Musica ”Marco Forindo”’ i 2014 i Torino og Jacques Lancelot International Clarinet Competition 2016. Andre betydningsfulde priser, Jonas har modtaget, er Jacob Gades Legat 2014, P2 Talentprisen 2015, Betty og Valdemar van Hauens legat 2016, et stipendium fra Léonie Sonnings Musikfond 2016 samt Copenhagen Phils Udviklingsfonds Pris 2017. Det seneste par år har Jonas assisteret i DR SymfoniOrkestret, Copenhagen Phil, Odense Symfoniorkester og Malmö Symfoniorkester, og fra maj 2017 spiller han fast som 1. soloklarinettist i Danmarks Underholdningsorkester. Foruden har han som kammermusiker optrådt ved adskillige festivaler for klassisk musik, bl.a. Schubertiaden i Roskilde, Copenhagen Summer Festival og Hindsgavl Festival. Jonas danner sammen med den jævnaldrende pianist Francesco Barfoed Duo Frølund-Barfoed.

Tchaikovsky: Serenade For Strings, Op. 48 – 1. Pezzo In Forma Di Sonatina // Det danske Ungdomsensemble
  1. Tchaikovsky: Serenade For Strings, Op. 48 – 1. Pezzo In Forma Di Sonatina // Det danske Ungdomsensemble
  2. Grieg: Holberg Suite – 4. Sarabande // Det danske Ungdomsensemble
  3. Grieg: Holberg Suite – 1. Præludium // Det danske Ungdomsensemble
  4. Sibelius: Andante Festivo // Det danske Ungdomsensemble
  5. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 4. sats // Det danske Ungdomsensemble
  6. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 3. sats // Det danske Ungdomsensemble
  7. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 2. sats // Det danske Ungdomsensemble
  8. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 1. sats // Det danske Ungdomsensemble