Aktiviteter

Date : 13 / feb / 2022
Time : 16:00
Address : Vestermarken 2 3060 Espergærde

Koncert i Mørdrup Kirke

Mørdrup Kirke

Som afslutning på vores vinterprojekt spiller vi koncert i Mørdrup kirke, arrangeret af Espergærde Musikforening. Vi glæder os meget over det tilbagevendende samarbejde med musikforeningen og til at vende tilbage til denne smukke kirke.

Programmet indeholder Arnold Schönbergs Verklärte Nacht samt en helt ny violinkoncert: “Vakara gaisma” af den verdensberømte lettiske komponist Peteris Vasks. ”Vakara gaisma” er komponeret efter en samlet bestilling fra DUEN sammen med Riga Sinfonietta, O/Modernt, Det Svenske Kammerorkester og Det Ostrobotniske Kammerorkester. Hvert orkester uropfører værket i forskellige lande – og DUEN er stolt af at være den danske repræsentant i dette selskab. Koncerten er skrevet til specielt til den britisk-fødte violinist Hugo Ticciati, der også er solist ved denne koncert. Om Hugo har komponisten sagt: ”We have a long kinship, and Hugo also believes that music will help keep the world in balance.”

Peteris Vasks’ musik for strygere er noget af det allermest spillede af nulevende komponister. DUENs historie med Vasks’ musik går efterhånden langt tilbage, og der går sjældent en koncertsæson, uden at den verdenskendte lettiske komponists værker er at finde i DUENs koncertprogrammer. I 2016 mødte DUEN Peteris Vasks til Klassiske Dage-festivalen, hvor komponisten overværede DUENs fremførelse af Vox Amoris – hans fantasi for soloviolin og strygere samt to kortere værker. Vasks gav her på sin egen venlige måde udtryk for stor begejstring over DUENs fortolkning af værkerne.

Hugo Ticciati

Hugo Ticciati er født og opvokset i Storbritannien og bor i dag i Sverige. Han begyndte at studere violin i London, og fortsatte sine studier ved University of Toronto og i Sverige. I en alder af 12 debuterede han på Edinburgh Festival og Queen Elizabeth Hall i London. I 2011 stiftede Ticciati O/Modernt Orchestra og Musikfestival Festival, som han i dag er kunstnerisk leder for. Ticciati er ikke kun eftertragtet som solist, men også som underviser og foredragsholder. Her søger han efter nye måder at inkorporere fysiske og spirituelle aspekter af meditation i kunsten at spille og leve med musik.

 

Billetter koster 150 kr. + gebyr. Unge under 25 år har gratis adgang.
Medlemskab hos Espergærde Musikforening koster 500 kr. pr. sæson. Det kan også købes via billetlink.

Koncerten er støttet af Knud Højgaards Fond, Dansk Tennis Fond og William Demant Fonden.

Tchaikovsky: Serenade For Strings, Op. 48 – 1. Pezzo In Forma Di Sonatina // Det danske Ungdomsensemble
  1. Tchaikovsky: Serenade For Strings, Op. 48 – 1. Pezzo In Forma Di Sonatina // Det danske Ungdomsensemble
  2. Grieg: Holberg Suite – 4. Sarabande // Det danske Ungdomsensemble
  3. Grieg: Holberg Suite – 1. Præludium // Det danske Ungdomsensemble
  4. Sibelius: Andante Festivo // Det danske Ungdomsensemble
  5. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 4. sats // Det danske Ungdomsensemble
  6. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 3. sats // Det danske Ungdomsensemble
  7. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 2. sats // Det danske Ungdomsensemble
  8. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 1. sats // Det danske Ungdomsensemble