Aktiviteter

Date : 12 / feb / 2022
Time : 19.30
Address : Vesterbrogade 59 1620 København

Koncert i Musikhuset, København

Musikhuset

Med denne koncert indtager DUEN for første gang scenen i det nye Musikhuset, København – hvilket vi glæder os meget til! Til koncerten spiller vi en dansk førsteopførelse af Peteris Vasks’ nyeste violinkoncert ”Vakara gaisma” (In Evening light) med Hugo Ticciati som solist. Derudover indeholder programmet Arnold Schönbergs Verklärte Nacht.

Peteris Vasks’ musik for strygere er noget af det allermest spillede af nulevende komponister. DUENs historie med Vasks’ musik går efterhånden langt tilbage, og flere værker har i en årrække været på DUENs repertoire. I 2016 mødte DUEN Peteris Vasks i egen høje person til Klassiske Dage-festivalen. Her overværede komponisten DUENs fremførelse af Vox Amoris – hans fantasi for soloviolin og strygere samt to kortere værker. Vasks gav her udtryk for stor begejstring over DUENs fortolkning af værkerne.

Det er derfor en stor ære for DUEN nu at kunne optræde som medbestiller af en ny violinkoncert af Peteris Vasks i samarbejde med Riga Sinfonietta, O/Modernt, Det Svenske Kammerorkester og Det Ostrobotniske Kammerorkester. Denne ganske særlige uropførelse er virkelig en hjertesag for orkestret, og bliver en begivenhed, der styrker dansk musiklivs placering på det europæiske landkort for betydende ny musik. Koncerten er skrevet til specielt til den britisk-fødte violinist Hugo Ticciati, der også er solist denne aften. Om Hugo har komponisten sagt: ”We have a long kinship, and Hugo also believes that music will help keep the world in balance.”

Koncerten optages og sendes på DR P2.

Hugo Ticciati

Hugo Ticciati er født og opvokset i Storbritannien, og bor i dag i Sverige. Han begyndte at studere violin i London, og fortsatte sine studier ved University of Toronto og i Sverige. I en alder af 12 debuterede han på Edinburgh Festival og Queen Elizabeth Hall i London. I 2011 stiftede Ticciati O/Modernt Orchestra og Musikfestival Festival, som han i dag er kunstnerisk leder for. Ticciati er ikke kun eftertragtet som solist, men også som underviser og foredragsholder. Her søger han efter nye måder at inkorporere fysiske og spirituelle aspekter af meditation i kunsten at spille og leve med musik.

 

Billetter koster 160 kr. / 80 kr. for unge/studerende + gebyr. De kan købes via dette link.

Koncerten er støttet af Kapelmesterforeningen, Københavns Musikudvalg, Knud Højgaards Fond, Dansk Tennis Fond og William Demant Fonden.

Tchaikovsky: Serenade For Strings, Op. 48 – 1. Pezzo In Forma Di Sonatina // Det danske Ungdomsensemble
  1. Tchaikovsky: Serenade For Strings, Op. 48 – 1. Pezzo In Forma Di Sonatina // Det danske Ungdomsensemble
  2. Grieg: Holberg Suite – 4. Sarabande // Det danske Ungdomsensemble
  3. Grieg: Holberg Suite – 1. Præludium // Det danske Ungdomsensemble
  4. Sibelius: Andante Festivo // Det danske Ungdomsensemble
  5. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 4. sats // Det danske Ungdomsensemble
  6. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 3. sats // Det danske Ungdomsensemble
  7. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 2. sats // Det danske Ungdomsensemble
  8. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 1. sats // Det danske Ungdomsensemble