DUEN nyt

30 december 2022

CRUX – Signe Lykke og Christina Åstrand, 26. februar 2023

Komponist Signe Lykke og violinist Christina Åstrand har lavet projektet og værket CRUX, som handler om at skabe i fællesskab. Med udgangspunkt i Signe Lykkes nye komposition for soloviolin og strygeorkester kommer fire nordiske ungdomsstrygeensembler, solisten Christina Åstrand, produceren August Wanngren og naturligvis komponisten til at arbejde som én stor organisme. De fire ensembler er DUEN i Danmark, Ensemble Sonore i Norge, Lilla Akademien i Sverige og Wegelius Kammarstråkar i Finland. Hvert ensemble står således i for uropførelsen i deres respektive land. DUEN spiller koncert med den danske uropførelse den 26. februar 2023 i Garnisonskirken.

Ambitionen er, at alle ensembler opnår en form for ejerskabsfølelse for musikken. Det sker gennem kontinuerlig sparring med komponisten, dirigent-solisten og produceren, gennem gensidig inspiration og dels med improvisations-midler. Alt sammen med det fælles mål at bidrage til udforskning og dokumentation af nordisk strygelyd, ligheder og forskelle i klang, såvel som de unge kunstneres musiske nysgerrighed og eksperimenterings-lyst.

En opførelse af CRUX kommer til at vare ca. 20 minutter. Værket spilles to gange med mulighed for en samtale med publikum midtimellem de to opførelser. Kompositorisk vil musikken arbejde med store teksturflader og dermed bygge videre på Signe Lykkes tidligere orkesterværk Body Textures fra 2016 – et værk, som DUEN opførte på Roskilde Festival og indspillede i foråret 2018. CRUX arbejder med ekstreme dynamiske udsving og store klang- og intonationsmæssige kontraster.

Du kan læse om koncerten HER.

Tchaikovsky: Serenade For Strings, Op. 48 – 1. Pezzo In Forma Di Sonatina // Det danske Ungdomsensemble
  1. Tchaikovsky: Serenade For Strings, Op. 48 – 1. Pezzo In Forma Di Sonatina // Det danske Ungdomsensemble
  2. Grieg: Holberg Suite – 4. Sarabande // Det danske Ungdomsensemble
  3. Grieg: Holberg Suite – 1. Præludium // Det danske Ungdomsensemble
  4. Sibelius: Andante Festivo // Det danske Ungdomsensemble
  5. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 4. sats // Det danske Ungdomsensemble
  6. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 3. sats // Det danske Ungdomsensemble
  7. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 2. sats // Det danske Ungdomsensemble
  8. Beethoven: Symfoni nr. 7 – 1. sats // Det danske Ungdomsensemble